Mondkapjes voor alle inwoners van Oude IJsselstreek

Het college heeft besloten om aan alle inwoners boven de 12 jaar een gratis stoffen mondkapje te verstrekken. Met het uitdelen van ruim 35000 mondkapjes wil het college het belang van het dragen van een mondkapje benadrukken. Hiermee anticipeert ze ook op de mogelijke invoering van de mondkapjesplicht.

Het college kiest er bewust voor om niet alleen aan inwoners met een minimum inkomen een mondkapje te verstrekken. Het dragen van een mondkapje is belangrijk voor de gezondheid van alle inwoners. Vanuit milieuoverwegingen kiest het college voor een stoffen, uitwasbaar, mondkapje in plaats van een wegwerp mondkapje dat eenmalig te gebruiken is. Wegwerp mondkapjes zorgen voor veel (zwerf)afval.  

Alle inwoners van boven de 12 jaar ontvangen het mondkapje per post. Daarbij zal het college een brief voegen waarin uitleg wordt gegeven over het belang van een mondkapje en waar en wanneer het gedragen moet worden. De mondkapjes worden geleverd door een lokaal bedrijf en ingepakt en verzonden door SB Post. De verwachting is dat de levering en verzending van de mondkapjes circa 5 weken in beslag neemt.