Meer dan 40 rookvrije speelplekken in Oude IJsselstreek

Het is belangrijk dat kinderen in Oude IJsselstreek in een gezonde en veilige omgeving kunnen spelen. Daarom plaatst de gemeente de komende weken stoeptegels bij speelplekken waarmee we aangeven dat deze speelplekken rookvrij zijn. Wethouder Marieke Overduin van gezondheid heeft op maandag 29 maart de aftrap gedaan en een eerste stoeptegel gelegd bij het speelterrein Valkenhof in Ulft.   

Zien roken, doet roken

Als kinderen anderen zien roken, lijkt roken normaal. Met een rookvrije speelplek geven we kinderen het goede voorbeeld,  voorkomen we schadelijk meeroken en dragen we bij aan rookvrij opgroeien. En daarmee aan een gezonde gemeente. Steeds meer mensen vinden dat kinderen rookvrij moeten kunnen spelen. Uit onderzoek blijkt dat 91 procent vindt dat speelplekken rookvrij moeten zijn.

Gemeente legt tegels van de rookvrije generatie

Sinds 1 augustus 2020 zijn alle schoolterreinen in Nederland rookvrij. In Oude IJsselstreek zijn daarnaast ook de kinderboerderij in Gendringen en een aantal sportverenigingen rookvrij. We gaan dit nu uitbreiden naar openbare speelplekken. Deze openbare speelplekken zijn in het beheer en onderhoud van de gemeente. De komende weken legt de gemeente bij 43 openbare speellocaties een stoeptegel neer van de Rookvrije Generatie. Met deze rookvrij stoeptegels wordt bezoekers verzocht de speelplek rookvrij te houden.