16 juli 2019

Meedoen met het Kindpakket!

 

Ieder kind in onze gemeente moet mee kunnen doen met allerlei activiteiten. Als dat financieel lastig is kunt u als gezin in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit het Kindpakket. Het Kindpakket bestaat uit zwemles, computerregeling, toelage schoolgaande kinderen, bijles en huiswerkbegeleiding.

Het Kindpakket is bedoeld om kinderen te stimuleren mee te doen in de samenleving en te ondersteunen tijdens hun schoolloopbaan. Het Kindpakket biedt ouders daarom een financiële ondersteuning. Inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek, die een inkomen hebben op of net boven het bijstandsniveau én die schoolgaande kinderen hebben tot 18 jaar, komen mogelijk in aanmerking voor het Kindpakket. U moet wel aan een aantal eisen voldoen. Deze eisen staan vermeld op de website van de gemeente onder de zoekterm ‘Kindpakket’.

Hoe vraagt u het Kindpakket aan?
Als u denkt in aanmerking te komen voor het Kindpakket dan kunt u een aanvraagformulier downloaden via de website of ophalen in het gemeentehuis. Dit aanvraagformulier kunt u ingevuld terugsturen of mailen. U moet hier kopieën bijvoegen van onder andere uw inkomen, hypotheekschuld etcetera. Welke kopieën dit precies zijn leest u op de website van de gemeente.

Meer weten?
Wilt u weten welke voorwaarden er zijn om gebruik te maken van het Kindpakket? Of wilt u het Kindpakket aanvragen? U vindt meer informatie op de pagina Kindpakket. U kunt ook bellen naar ons algemene telefoonnummer (0315) 292 292 en kiezen voor optie '1'. Hier is tussen 8:30 en 12:30 uur op werkdagen iemand bereikbaar die u kan helpen met uw vragen.