Locatiekeuze IKC Silvolde bekend

Het college van Gemeente Oude IJsselstreek heeft besloten om basisschool De Plakkenberg in Silvolde aan te wijzen als de locatie voor de ontwikkeling van een integraal kindcentrum.

Na locatieonderzoek van verschillende locaties, is besloten dat de huidige locatie van de basisschool De Plakkenberg het meest geschikt is. Met het aanwijzen van deze locatie kan de gemeente samen met de partners de plannen verder uitwerken.

Ter voorbereiding op de ontwikkeling van een integraal kindcentrum is het college samen met partners op zoek gegaan naar geschikte locatie voor een integraal kindcentrum. Er is op meerdere locaties in Silvolde een locatieonderzoek uitgevoerd en de conclusie van het onderzoek is, dat de huidige locatie van basisschool De Plakkenberg de beste keuze is voor de ontwikkeling van een IKC. De Plakkenberg biedt veel potentie door haar ligging in het centrum van Silvolde en biedt volop mogelijkheden om de gemeenschappelijke ambities verder uit te werken. De betrokken partners ondersteunen dit advies, waarop het college De Plakkenberg heeft aangewezen als locatie voor het ontwikkelen van het IKC Silvolde.

Onduidelijk is nog of vervangende nieuwbouw of grootschalige renovatie nodig is. De gemeente en de onderwijspartners gaan samen verder onderzoek doen naar beide mogelijkheden. Het college is erg blij dat met deze locatiekeuze wordt voldaan aan een belangrijke stap in de verdere planvoorbereiding en we hiermee samen met de partners verder kunnen met de invulling van het project.