19 december 2018

Lintje voor Ina Friese-Stuut uit Terborg

 

Introductie

Woensdag 19 december 2018 reikte burgemeester Mark Boumans van de gemeente Doetinchem een Koninklijke onderscheiding - Lid in de Orde van Oranje-Nassau - uit aan Ina Friese-Stuut uit Terborg. De uitreiking vond plaats tijdens de kerstviering van de NVVH Vrouwennetwerk in Doetinchem.

Ina Friese heeft in de jaren 1994 tot 2002 vele vrijwillige activiteiten verricht voor de ANWB. Als reisleider/-begeleider begeleidde zij 8 toeristische reizen van het begin tot het eind. De reizen werden door haar voorbereid, ze nam de zorg onderweg op zich en zorgde voor de afwikkeling na afloop. Tijdens deze vakanties stond zij 24/7 paraat voor de deelnemers.

Ina Friese is al bijna 25 jaar actief voor het NVVH Vrouwennetwerk. Tijdens haar voorzitterschap zijn veel activiteiten en clubs binnen het Vrouwennetwerk tot stand gekomen. Zij levert een bijdrage aan de organisatie van lezingen en zet zich in bij diverse activiteiten. Haar tomeloze inzet heeft geleid tot versterking van de afdeling door ledenwerving en uitbreiding van de activiteiten. Leden blijven lang lid en dat is mede te danken aan de wijze waarop Friese de afdeling een gezicht geeft. Het is aan haar te danken dat het Vrouwennetwerk zichtbaar en bekend is in Doetinchem en omgeving. Ze heeft met haar inzet de participatie van veel vrouwen gestimuleerd. De periode waarin zij zitting had in het bestuur werd gekenmerkt door groei en bloei van de vereniging. Ze was de motor in het bestuur en wist door goed leiderschap allen te motiveren.