7 januari 2019

Lintje voor Dick Romp uit Gendringen

 

Introductie

Op vrijdag 28 december 2018 reikte burgemeester Otwin van Dijk een Koninklijke onderscheiding - Lid in de Orde van Oranje-Nassau - uit aan Dick Romp uit Gendringen. De uitreiking vond plaats tijdens het eindejaarsconcert van de Gendringse Orkest Vereniging (GOV).

Dick Romp was en is zeer actief voor de Gendringse Orkest Vereniging (GOV). Hij was - met een aantal onderbrekingen - in totaal ruim 20 jaren voorzitter. Telkens wanneer het moeilijk bleek een geschikte kandidaat voor het voorzitterschap te vinden, was hij wederom bereid deze taak op te pakken. Ook had en heeft hij zitting in diverse commissies, biedt hij ondersteuning bij het organiseren van grote concerten, geeft leiding bij straatoptredens en - zo nodig - dirigeert hij het orkest.

In 2008 nam Dick Romp mede het initiatief voor het oprichten van de Stichting Dorpsbelang Gendringen en omstreken, nu de Stichting Gendringen Leefbaar. Tot 2015 vervulde hij de functie van penningmeester.

In de jaren ’90 kon Voetbalvereniging Gendringen rekenen op zijn inzet. In eerste instantie als begeleider van het voetbalteam van zijn kinderen, later werd hij keeperstrainer en voorzitter van de sponsorcommissie.