29 augustus 2018

Langer, veiliger en vitaler zelfstandig wonen

 

Introductie

Het is belangrijk dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, op een manier die mensen zelf prettig vinden. Een veilig, comfortabel huis en een gezonde leefstijl kunnen hierin een grote rol spelen.

Valongevallen

Valongevallen bij senioren boven de 68 jaar nemen enorm toe. Helaas kan een valongeval abrupt een einde maken aan het lang zelfstandig wonen. Een val kan ernstige gevolgen hebben. U bent misschien wel eens gevallen of u kent mensen die gevallen zijn en iets gebroken hebben. Op latere leeftijd genezen mensen langzamer met soms blijvende klachten als gevolg.

Uitnodiging Vitaal Veilig Wonen

Om inzicht te krijgen en inwoners bewuster te laten worden van hun vitaliteit heeft afgelopen week een grote groep inwoners van 68 jaar en ouder het aanbod gekregen om deel te nemen aan een fitheidstest, vanuit het project Vitaal Veilig Wonen.

Fitheidstest

Hieronder staan de dagen waarop de testen zijn. De gemeente biedt deze aan samen met de buurtsportcoaches, fysiotherapeuten, studenten van het Graafschap college en de Gelderse Sport Federatie:

19 september            Schuttersgebouw Sint Joris, Hofstraat 1, 7071 KA Ulft.

30 oktober                 De Sprank, Kerkenstraat 6, 7064 BH  Silvolde.

28 november             De Kwaksmölle, Doetinchemseweg 48, 7051 DT Varsseveld.

Bent u verhinderd op de testdag bij u in de buurt? Geen probleem, dan kunt u zich aanmelden voor een van de andere dagen.

Aanmelden fitheidstest

Wilt u ook weten hoe het met uw fitheid gesteld is, maar heeft u geen uitnodiging ontvangen of bent u jonger dan 68 jaar? Ook dan bent u van harte welkom!  U kunt zich aanmelden bij onze buurtsportcoach Dennis Kock. Hij is rechtstreeks bereikbaar op telefoonnummer (06) 12 40 82 20 of per e-mail: d.kock@helpgewoon.nl