Landschapsvisie in concept: over landschap, natuur en groene kernen

De gemeente Oude IJsselstreek werkt aan de Visie op landschap, natuur en groene kernen. In ons landschap wonen, werken en recreëren we allemaal. Veel inwoners en organisaties hebben al meegedacht en hun ideeën hierover kenbaar gemaakt. Dit kon op informatieavonden in februari in Varsseveld, Ulft en Terborg. Of tijdens de digitale terugkoppeling in juni waar we via een film en vragenlijst de eerste bouwstenen van de visie hebben laten zien en u ons via de vragenlijst verder kon helpen.

Al deze informatie hebben we verwerkt in de concept Visie op landschap, natuur en groene kernen. Deze concept visie willen we graag met u delen. 

Daarnaast hebben we ook een filmpje van 2 minuten gemaakt met een korte samenvatting.

Heeft u nog vragen of wilt u iets kwijt over deze concept visie? Dat kan via dit formulier. Dit kunt u doen tot 12 oktober.

Het concept van de Visie op landschap, natuur en groene kernen bespreken we met de raadscommissie Fysieke Leefomgeving in oktober. Daarna gaan we met de gekregen informatie van de raadscommissie en de contactformulieren aan de slag om de definitieve visie te maken en deze willen we in januari 2021 aanbieden aan de gemeenteraad voor besluitvorming.

Het pdf document is vanwege de opmaak en plankaarten helaas niet volledig toegankelijk voor onze inwoners met een visuele beperking. Voor hen en voor iedereen die het interessant vindt, hebben we een beknopte samenvatting gemaakt.

Veelgestelde vragen

Link naar visiedocument

Link naar filmpje

Link naar samenvatting

Link naar formulier