Landelijke Opschoondag op 19 september 2020

Al jarenlang valt de Landelijke Opschoondag op de 3e zaterdag van maart. Dit jaar kon die dag vanwege de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Maar er is een nieuwe datum: in plaats van een frisse start van de lente, gaan we op 19 september aan de slag voor een schone aftrap van de herfst. Doet u mee om uw buurt (zwerf)afvalvrij te maken?

Wat is de Landelijke Opschoondag?

De Landelijke Opschoondag is hét moment voor inwoners, ondernemers, verenigingen, sportclubs en scholen om samen in actie te komen voor een omgeving zonder zwerfafval. Samen opruimen is niet alleen gezellig, het geeft ook een goed gevoel om iets te kunnen doen voor een schoon milieu. En dat in uw eigen buurt!

Hoe doet u mee?

U kunt zich individueel opgeven, maar ook met een groep. Dit jaar zal iets anders verlopen omdat we uiteraard de richtlijnen van de Rijksoverheid volgen met betrekking tot het coronavirus. Op vrijdag 18 september zullen wij alle benodigde spullen (grijpers, hesjes, prikkers, afvalzakken) op de door u aangegeven locatie brengen. Ook ontvangt u dan van ons een coronaprotocol, we vragen u om dit op te volgen. U kunt op 19 september van 9:00 uur tot 12:00 uur afval inzamelen. Daarna wordt het afval door de gemeente weer op de opgegeven locatie opgehaald. Let op: we verzamelen dus niet op de gemeentewerf, zoals voorgaande jaren.

Waardecheque

De gemeente stelt waardecheques beschikbaar voor iedere volle zak zwerfafval die door de deelnemers wordt ingeleverd. Nadat het aantal afvalzakken is geteld worden de cheques per mail toegestuurd.

Opgeven bij de gemeente

De datum voor het aanmelden voor de opschoondag is inmiddels verstreken. Voor vragen kunt u terecht bij gebiedsmakelaar Sonja Vink: (0315) 292 292 of via sonja.vink@oude-ijsselstreek.nl.