Kunst aan de Keukentafel in Oude IJsselstreek

Zet een professioneel kunstenaar en een 55-plusser aan dezelfde keukentafel en voilà, daar begint Kunst aan de Keukentafel. Dat er iets heel moois van komt, dat het levensvreugde geeft en positieve energie opwekt, is zo klaar als een klontje. Mevrouw Aarendonk uit Ulft kan erover meepraten!

Dat ene duwtje

“Ik voel me heel blij worden en wil zo snel mogelijk aan de slag!”, zegt Thea Aarendonk als ze begint aan een portrettekening van haar kleindochter. Hoe ze het gaat aanpakken, heeft ze al in haar hoofd. ‘Ik heb er ècht zin in!”

Vroeger heeft ze veel getekend, maar het kwam er lang niet meer van. En als je dan een duwtje in de goede richting voelt, is het echt een verrassing dat je opnieuw de smaak te pakken krijgt. Die uitdaging van buitenaf én een deadline, Thea heeft ze beide echt nodig. Kunstenares Ankie van den Nieuwenhuijzen is het gelukt haar weer aan het tekenen te krijgen, heeft handvatten aangereikt. Zo hebben ze samen het werk van oude meesters bekeken en zijn ze op zoek gegaan naar interessante onderwerpen, kleurgebruik en mogelijke technieken. Het liefst tekent Thea samen met een groepje mensen. Nu dat niet kan door corona, gaat ze zelfstandig aan de slag en is verbaasd, dat haar zomaar ideeën te binnen schieten. Ze is ook anders, bewuster naar dingen gaan kijken: een eyeopener. Kunst aan de Keukentafel is voor haar een stimulans geweest, heeft haar op weg geholpen. En: het enthousiasme is er weer! Doel bereikt!

Kunst aan de Keukentafel

Er valt veel te kiezen bij Kunst aan de Keukentafel: tekenen, schilderen, schrijven, pianospelen, muziek luisteren, voorgelezen worden, gedichten maken, zingen en zelfs dans en theater. Als u een keus heeft gemaakt, komt een kunstenaar drie keer bij u thuis om samen aan de slag te gaan. En heeft u na drie keer de smaak te pakken? Dan denkt ‘Lang Leve de Kunst’ graag mee over een mogelijk vervolg.

Aanmelden

55-plussers die in de gemeente Oude IJsselstreek wonen, kunnen zich aanmelden via info@amphion.nl of T (0314) 37 60 00. Deelname is gratis.

Amphion/ Cultuurbedrijf

Kunst aan de Keukentafel wordt uitgevoerd door de afdeling Lang Leve Kunst van Amphion/ Cultuurbedrijf.