21 september 2018

Koninklijke onderscheiding voor Mient ten Brink

 

Introductie

Woensdag 19 september 2018 kreeg Mient ten Brink-Hermsen uit Ulft een Koninklijke onderscheiding - Lid in de Orde van Oranje-Nassau - uit handen van burgemeester Otwin van Dijk. De uitreiking vond plaats tijdens de opening van het nieuwe seizoen van het Damesgilde Ulft.

Al tientallen jaren is Mient vrijwilligster voor het Damesgilde Ulft, waarvan 22 jaren als voorzitter. Het is haar verdienste dat de vereniging een verjonging heeft doorgemaakt. En ook na het overdragen van de algehele leiding betekent zij nog veel voor het gilde. Ook het KWF (al 40 jaar!), De Zonnebloem, de Mariaschool en de Petrus & Pauluskerk kunnen al vele jaren rekenen op haar tomeloze inzet.  

In 2014 heeft Mient, vanuit de oudheidkundige vereniging OVGG met een groep van 5 vrijwilligers, meer dan anderhalf jaar gewerkt aan en vele honderden uren gestoken in het maken van historische kleding voor een scholenproject. Deze kleding is nog steeds te bewonderen bij de OVGG en wordt bij speciale gelegenheden nog steeds ingezet.

Mient was en is zeer actief voor de lokale gemeenschap. Door haar wijze van aanpakken, improviseren en creatief denken en doen, maakt ze velen enthousiast en bezorgt ze een groot aantal plaatsgenoten een gezellige tijd.