27 mei 2019

Koninklijke onderscheiding voor bloemist Bart Bresser

 

Introductie

Zaterdag 25 mei 2019 reikte burgemeester Otwin van Dijk een Koninklijke onderscheiding - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau - uit aan Bart Bresser uit Gendringen. De uitreiking vond plaats tijdens de opening van het ‘Preuvement’ in Gendringen.

Bart Bresser is sinds 1988 bloemist in Gendringen. Hij verzorgt de aankleding van talloze grote evenementen, feesten en beurzen in binnen- en buitenland. In 2017 heeft hij meegewerkt aan een van de grootste indoor bloemenshows ter wereld, in Philadelphia. Voor het Travelling Ecodome heeft Bart de aankleding verzorgd van het paviljoen dat door het Ministerie van Economische Zaken in het buitenland werd ingezet tijdens de Internationale Grüne Woche in Berlijn. Ook heeft hij beurzen in Parijs, Frankfurt, Berlijn, Japan en Hongkong aangekleed. Hij heeft Nederland - en de Achterhoek en Gendringen in het bijzonder - op deze wijze zeer positief op de kaart gezet.

Ambassadeur voor bloemenbranche

Bart is een groot voorbeeld voor collega-bloemisten en ondernemers uit andere branches en wordt – mede door vakbladen op het gebied van de bloemenhandel - gekenmerkt als een ambassadeur voor de bloemenbranche.

In de lange tijd dat Bresser voorzitter is van de Ondernemersvereniging Gendringen, heeft hij altijd geprobeerd om mét in plaats van over ondernemers te praten. Een aantal jaren geleden kreeg Gendringen te maken met leegstand van winkels. Door zijn enthousiasme, zijn drijfveer en zijn vermogen om mensen en ondernemers weer met elkaar te verbinden, kreeg Bart het voor elkaar om het dorp Gendringen weer op de kaart te zetten. Samen met een grote groep vrijwilligers werkte hij de mooiste ideeën uit voor diverse prachtige evenementen.

Leefbaarheid Gendringen

Bij vele activiteiten in het dorp kan men rekenen op de grenzeloze inzet van Bart, nooit wordt tevergeefs een beroep op hem gedaan. Zonder er iets tegenover te stellen zorgt hij voor aankleding van festiviteiten, waardoor evenementen gezelligheid en warmte uitstralen. Dit trekt mensen naar het dorp en dat is belangrijk in deze tijd van dalend winkelaanbod.

Ook is hij dé drijvende kracht en het creatieve brein achter de Ondernemersvereniging Gendringen, de Festijnencommissie, het ‘Gendringenplein’ op de Winterfair en het Preuvement en zet daarmee Gendringen keer op keer op de kaart. Als trotse inwoner van ‘zijn’ Gendringen, levert hij een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van het dorp.