Inzendtermijn Kunst- en Cultuurprijzen 2021 gesloten!

Op 24 september 2021 worden voor de tweede keer de Kunst- en de Cultuurprijzen Oude IJsselstreek uitgereikt.
 

De Kunstprijs Oude IJsselstreek

De Kunstprijs wordt toegekend aan een persoon of organisatie (de makers) die op het gebied van kunst een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de beleving van kunst in de gemeente Oude IJsselstreek.

De Cultuurprijs Oude IJsselstreek

De Cultuurprijs wordt toegekend aan een persoon of organisatie (de uitvoerders, de personen en organisaties die het mogelijk maken) die op het gebied van cultuur een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de beleving van cultuur in de gemeente Oude IJsselstreek.

Voordragen kandidaten

Iedereen die in de gemeente Oude IJsselstreek woont heeft tot en met 4 juni een kandidaat voor kunnen dragen.

Een jury, bestaande uit Abel de Vries, Dinie Wikkerink, Michel Rözer, Irene van der Aart en wethouder Janine Kock, selecteert de uiteindelijke winnaars.

Winnaar Kunstprijs 2020:  Theo Soontiëns

De jury noemt hem een theaterdier pur sang, een ambitieus schrijver en regisseur met vele producties op zijn naam. Theo maakt professioneel begeleid theater bereikbaar voor kinderen en jongeren in heel de Achterhoek. Al bijna 40 jaar met een eigen signatuur en als verbinder tussen diverse disciplines actief. Recentelijk het project Parashoot voor basisschoolleerlingen ter gelegenheid van Gelderland Herdenkt 75 jaar.

Winnaar Cultuurprijs 2020: Ulftse Nachtegalen

Al bijna 60 jaar vormt dit instituut de jeugd uit onze gemeente op een unieke muzikale wijze. Zij voeren hun publiek mee naar werelden vol prachtige melodieën. Deze ambassadeurs van samenzang en harmonie zijn bekroond als het beste koor van Gelderland en gaan als het weer mogelijk is op voor de titel ‘het beste koor van Nederland’.