24 september 2018

Inwoners testen gebruiksvriendelijkheid van onze website

 

Introductie

Omdat we het als gemeente belangrijk vinden dat u snel en gemakkelijk informatie kunt vinden op onze website, hebben we inwoners gevraagd de gebruiksvriendelijkheid te testen.

In drie sessies testen inwoners uit het inwonerspanel onze website www.oude-ijsselstreek.nl. Deze inwoners krijgen opdrachten die ze moeten uitvoeren op onze website. Bijvoorbeeld een afspraak maken om een paspoort aan te vragen of zoeken naar de dichtstbijzijnde locatie voor het wegbrengen van grofvuil. Het doel is het verbeteren van onze website, bijvoorbeeld de zoekfunctie en de navigatie. Ook gaan we de weergave op mobiele telefoon en tablet verder verbeteren.

Er zijn drie sessies georganiseerd. De eerste sessies waren op 19 en 24 september 2018 in de DRU Cultuurfabriek. De laatste is op 2 oktober. Binnenkort volgt nog een sessie om de toegankelijkheid van onze website te testen.

Via het Gemeentenieuws houden we u op de hoogte van de uitkomsten van deze sessies en de verdere ontwikkelingen aan de website om onze dienstverlening nog verder te optimaliseren.