Interactief VVV Inspiratiepunt geopend op DRU Industriepark

We kennen de ‘oude, vertrouwde’ VVV als een plek waar je vooral informatie kunt vragen of een product kunt kopen. In het net geopende, nieuwe VVV Inspiratiepunt op het DRU Industriepark in Ulft, kun je op basis van verhalen je dagje uit samenstellen. Een uitstapje binnen Oude IJsselstreek, binnen de regio of aan de andere kant van de landsgrens.

Niet alleen toeristen zijn welkom op het Inspiratiepunt. De deur staat zeker ook open voor inwoners van Oude IJsselstreek en de Achterhoek. Want ook voor hen is er veel te ontdekken. Daarnaast heeft het Inspiratiepunt ook de functie van bezoekersinformatiecentrum. Hier kunnen gasten terecht voor informatie over en kaartverkoop van de activiteiten die plaatsvinden op het DRU Industriepark.

Zevenmijlslaarzen

In het nieuwe inspiratiepunt worden DRU Industriepark en Oude IJsselstreek tot leven gebracht. Dat gebeurt door middel van video, interactieve schermen, een digitale leestafel, streekverhalen in audio, bewegende- en informatiepanelen. Naast de vertrouwde routes, brochures en souvenirs is er heel veel nieuws te vinden. Zo is er een ontmoetingstafel gemaakt waarin een touchscreen is verwerkt, met inspiratie over de Achterhoek en onze gemeente.

Bij het onderdeel ‘Zevenmijlslaarzen’ kun je met grote stappen door de omgeving. Door op bepaalde plaatsen op een regionale kaart te stappen, krijg je via projectie een indruk van de bezienswaardigheden. Maar ook tal van andere elementen zijn te ontdekken in het Inspiratiepunt.

Openingsveiling

Wethouder Janine Kock opende vorige week donderdag, in de rol van veilingmeester, officieel het Inspiratiepunt. Ze veilde de eerste twee exemplaren van de kunstwerken De Blauwe Toren en de Rode Toren, gemaakt door beeldend kunstenaar Léon Marie Dekker. Een zeefdruk die de link legt met het verleden en heden.
Het meest herkenbare gebouw van het Beltmancomplex is de watertoren uit 1913. Op de toren staat 1754 geschreven, in dat jaar werd hoogoven en ijzergieterij de Olde Hut gesticht. De stralen verbeelden het nieuwe licht dat het DRU Industriepark uitstraalt over de regio, een nieuwe functie voor uniek industrieel erfgoed.

Wethouder Janine Kock: “Deze kunstwerken worden in een beperkte oplage verkocht. De opbrengst is bestemd voor het verder optimaliseren van dit VVV Inspiratiepunt. Het ziet er nu al fantastisch uit en ik ben trots op het eindresultaat. Je doet hier voldoende inspiratie op om Oude IJsselstreek te ontdekken.”