Informatie voor jongeren over vaccinatie tegen meningokokken en HPV

Uitnodiging voor vaccinatie

Jongeren die dit jaar 14 zijn of worden krijgen in het voorjaar een uitnodiging thuisgestuurd voor een vaccinatie tegen meningokokken ACWY. Ook de meisjes die dit jaar 13 zijn of worden krijgen dit voorjaar een uitnodiging: voor een HPV-vaccinatie. GGD Noord- en Oost-Gelderland voert de vaccinaties uit.

Herhalingsoproep

Meisjes uit verschillende geboortejaren die nog geen HPV-vaccinatie gehad hebben, ontvangen in het voorjaar een herhalingsoproep om deze alsnog te halen.

Waar en wanneer

De vaccinaties zijn in Sporthal de Paasberg, ’t Veld 30 in Terborg op 28 en 29 april 2021.

Alle uitnodigingen gaan op afspraak. In de uitnodigingsbrief staat het tijdstip waarop u/jij verwacht wordt.

Waarom ook alweer?

Een vaccinatie beschermt tegen ernstige en besmettelijke infectieziektes. Met een vaccinatie bescherm je niet alleen jezelf, maar ook anderen. Bijvoorbeeld ernstig zieken en baby’s die (nog) niet gevaccineerd zijn. Zo zorgen we er samen voor dat infectieziekten geen kans krijgen in Nederland.

Meer informatie

Betrouwbare informatie over vaccineren en de afzonderlijke vaccinaties staat op www.rijksvaccinatieprogramma.nl. De afdeling Jeugdgezondheid van GGD NOG is op werkdagen tussen 8.00 - 12.00 uur bereikbaar voor vragen over vaccinaties van 4-18 jarigen op telefoonnummer (088) 443 41 00. Voor vragen over vaccinaties van kinderen van 0-4 jaar kun je terecht bij Yunio jeugdgezondheidszorg.

Vaccinatie gemist

Ben je nog geen 18 jaar, heb je een vaccinatie gemist en wil je die alsnog halen? Neem dan contact op met de GGD.