12 oktober 2017

Inclusiebijeenkomst in DRU Cultuurfabriek

 

Introductie

Op maandag 30 oktober 2017 organiseert de gemeente een interactieve bijeenkomst over het thema inclusie in de DRU Cultuurfabriek. Inclusie gaat over het meedoen en erbij horen van mensen met een beperking.

In een inclusieve samenleving hebben mensen met een beperking regie over hun eigen leven. Zij doen en zijn gelijkwaardig, worden niet gediscrimineerd en hebben toegang tot dezelfde voorzieningen en diensten als mensen zonder beperking.

Gemeente zonder grenzen

Op deze avond willen we input ophalen voor een inclusie-agenda om zo stapsgewijs te komen tot een gemeente waar inclusie geen agendapunt meer is, maar een vanzelfsprekende norm. Het thema van deze avond is ‘’Gemeente zonder grenzen’’. Daarvoor gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen, vertegenwoordigers van relevante organisaties en ambtenaren op het gebied van wonen, werken, onderwijs en mobiliteit. Aan de hand van praktijkvoorbeelden uit het dagelijks leven wordt u uitgenodigd  deel te nemen aan de discussie over de diverse belangen rond toegankelijkheid in onze gemeente.

Gespreksleider Marlies Leupen leidt de bijeenkomst. Ervaringsdeskundige Joy van der Stel is gastspreker. U bent van harte uitgenodigd voor deze inspirerende avond. Aanmelden kan tot 26 oktober via het online aanmeldingsformulier onderaan deze pagina.

Bekijk hier een filmpje over de 9-jarige Tima, die de door haar handicap vaak niet bij hoort. Daardoor is ze verdrietig.

De avond begint om 19:00 uur (zaal open: 18.30 uur).
Locatie: DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft (rolstoeltoegankelijk).


Aanmelden voor Inclusiebijeenkomst

Klik op onderstaande link om u aan te melden. U wordt dan doorverwezen naar een aanmeldformulier.Hierop kunt u uw gegevens invullen en specifieke wensen.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfUB32ki2RiKlXq_cgx6ey45wYXzZ_gw2-ew9u6k5jT9iGzew/viewform?usp=sf_link