Huub en Elly Verbeeten diamant     

Maandag 20 november 2023 ging locoburgemeester Ria Ankersmit op bezoek bij Huub en Elly Verbeeten-Tangelder in Ulft om hen, namens het college, te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Huub uit Etten en Elly uit Terborg ontmoetten elkaar rond 1957 op de dansschool in Gaanderen. In zijn werkzame leven werkte Huub 42 jaar bij de Rabobank, eerst als medewerker en later als adjunct-directeur. Elly, de oudste van twaalf kinderen, werkte mee in de huishouding en maakte alle kleding voor haar broers en zussen. Toen in Doetinchem de moedermavo werd opgestart, schreef ze zich in en behaalde op d’r 38ste haar diploma. In hun huwelijk is het echtpaar meerdere keren verhuisd: van Silvolde naar Etten en van Etten naar hun huidige woonplaats Ulft.

Huub heeft twee grote hobby’s: muziek en sport. Hij was 27 jaar lid van het Ettens Mannenkoor en 52 jaar lid van kerkkoor Petrus en Paulus Ulft. Daarnaast vervulde Huub veel bestuursfuncties – voorzitter, secretaris en penningmeester – bij Sportraad Unitas Etten en voetbalclub Etten (waar hij ook 2 jaar grensrechter was). Verder bekleedde hij jarenlang verschillende bestuursfuncties bij St. Club van Honderd Harmonie Ulft, St. Ulftse Avondvierdaagse, kerkbestuur van Petrus&Paulusparochie Ulft (tot op heden nog actief in het kerkkoor), Stichting Kapel Verzorgingshuis Debbeshoek Ulft en sub-wijkhoofd Antonius / Petrus & Paulusparochie.
Elly kijkt graag televisie: dagelijks naar het tv-journaal en naar de quiz ‘Met het mes op tafel’. Daarnaast luistert ze naar populair klassieke operettemuziek. Ook maakt ze elke dag cryptogrammen en sudoku’s uit de krant. Verder houdt ze van koken, handwerken en genieten van de natuur.

Huub is meerdere malen onderscheiden. Zo kreeg hij in 2005 de Pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice, twee jaar later de Iseldonkse Uutschieter van Carnavalsvereniging Iseldonk in Ulft. In 2013 werd hij Koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Verder is hij Lid van Verdienste van de Ulftse Avondvierdaagse en kreeg hij een oorkonde vanwege 50-jarig kerkkoorlidmaatschap van de Sint Gregoriusvereniging bisdom Utrecht.