18 februari 2019

Hulp bij geldproblemen of geldzorgen

 

Introductie

Geldproblemen kunnen op elk moment ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van werk, onverwacht grote uitgaven of een scheiding. Inwoners die het al niet breed hebben, komen hierdoor sneller in de problemen.

Zij hebben het soms lastig om te bepalen hoe ze hiermee om kunnen gaan. Vaak gaat het niet alleen over geldproblemen, maar is er meer aan de hand. Minder geld tot uw beschikking hebben, is meestal een gevolg van iets anders. Om er dan zelf weer uit te komen is soms erg lastig, maar u kunt bij de gemeente terecht voor hulp.

Welke hulp kan de gemeente geven?

Als u zich meldt bij de gemeente met een hulpvraag bij geldproblemen of bij geldzorgen dan kunt u een afspraak krijgen met één van onze Zorgconsulenten. Zij bekijken met u uw persoonlijke situatie om in beeld te krijgen: wat is er aan de hand en waarmee bent u het beste geholpen?
Bij geldzorgen of geldproblemen zijn verschillende ondersteuningsvormen, zoals bijvoorbeeld schuldhulpmaatjes, bijzondere bijstand of sociale leningen via de Stadsbank.

Wat past hangt heel erg af van uw persoonlijke situatie en hulpvraag op dat moment. Er zijn meerdere oplossingen mogelijk. Dit is zoals gezegd per situatie en per persoon verschillend. We zoeken naar een oplossing die zo goed mogelijk bij uw eigen situatie past.

Waar kan ik terecht?

U kunt terecht bij de consulenten van het toegangsteam Jeugd en Wmo, Hier kunt u terecht met allerlei vragen en advies over zorg, welzijn, opvoeden en schuldhulpverlening. Van praktische zaken zoals hulp bij het huishouden of vervoer, tot advies over de opvoeding, financiële hulpverlening of meer ingewikkelde problemen. Telefonisch zijn zij op werkdagen bereikbaar tussen 08: 30 uur en 12:30 uur, telefoonnummer: (0315) 292 292 kies optie 2. Of stuur een e-mail naar: toegangsteam@oude-ijsselstreek.nl