Huldiging en afscheid brandweervrijwilligers

Zaterdag 23 april 2022 vond de jaarlijkse huldigingsavond voor de brandweerposten Silvolde en Varsseveld plaats. Tijdens deze avond zijn nieuwe leden verwelkomd, jubilarissen gehuldigd en is er afscheid genomen van enkele vrijwilligers. De officiële handelingen zijn verricht door burgemeester Otwin van Dijk in samenwerking met de districtscommandant Achterhoek Zuid, Darko Sanders.

Burgemeester Van Dijk: “Deze brandweeravond is elk jaar weer een mooi moment om alle brandweermannen en -vrouwen te bedanken voor hun enorme inzet bij het bestrijden van branden en hulp bij rampen en ongevallen. Dag en nacht staan ze klaar voor de veiligheid van alle inwoners van Oude IJsselstreek en de regio. Sommigen doen dat al 40 jaar! Dat verdient respect.”                                                   

Nieuwe vrijwillige leden

Er zijn in de afgelopen twee jaar vier nieuwe vrijwillige leden verwelkomd, die allemaal al zijn begonnen aan hun opleiding: Gabri Dekkers bij post Silvolde en Rob Veraart, Stephan Teerink en Vincent Ormel bij post Varsseveld.

Jubilarissen die zijn gehuldigd

Voor 12,5 jaar brandweerdienst: Peter Daams en Michel Boerkamp (hij neemt tevens afscheid) van post Silvolde en Sidney Heezen van post Varsseveld.

  • Voor 20 Jaar brandweerdienst: Willie Kleinreessink van post Silvolde en Jeroen Vrieze van post Varsseveld.
  • Voor 25 jaar brandweerdienst: Erik Buiting en Werner Geven van post Silvolde en André Diepenbroek en Marco Witteveen van post Varsseveld.
  • Voor 40 jaar brandweerdienst: Adri Vermey (hij neemt tevens na 40 jaar en 7 maanden afscheid) van post Silvolde.

Vrijwillige brandweermensen die afscheid hebben genomen

Guus Böhmer (23 jaar en 3 maanden) en Bennie Koenders (35 jaar en 11 maanden) van post Silvolde en Henk Roelofsen (16 jaar) van post Varsseveld.