22 juli 2019

Hoera, ook de kleine kernen van Oude IJsselstreek krijgen glasvezel!

 

Introductie

De glasvezelcampagne in de kernen van Bontebrug, Breedenbroek, Etten, Megchelen, Netterden, Sinderen, Silvolde, Ulft, Varsselder, Westendorp en het buurtschap Wieken werd woensdag 17 augustus 2019 succesvol afgesloten in Kulturhus De Vos in Westendorp.

Maar liefst 46 procent van de inwoners van deze woonkernen stemde in met de aanleg. Daarmee werd het minimale aantal van 35 procent ruimschoots gehaald en kan de aanleg daadwerkelijk van start.

De aanleg begint in het vierde kwartaal van dit jaar en duurt volgens planning tot de zomer van volgend jaar. Wethouder Ria Ankersmit is blij met de uitkomst van deze campagne: “Een snelle internetverbinding is heel waardevol voor onze kleine kernen. Zowel voor onze inwoners als voor het bedrijfsleven. Ook voor toekomstige toepassingen van domotica, vooral in de ouderenzorg, is snel internet van groot belang. Het vergroot de kwaliteit van leven van ouderen die daardoor zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en hun eigen zorg kunnen regelen.”