19 mei 2017

Heelweg neemt Buurtschapshuis over van de gemeente

 

In juni 2016 besloot het college van burgemeester en wethouders om het buurtschaphuis over te dragen aan de Stichting Buurtschapshuis in Heelweg. Inmiddels heeft de stichting de zaken zover gereed dat zij klaar zijn om het eigendom ook daadwerkelijk over te nemen. Op dinsdag 16 mei 2017 vond de overdracht plaats. Wethouder Peter van de Wardt droeg officieel de sleutels over aan de stichting.

Het dak gaat eraf!
De stichting gaat het Buurtschapshuus, zoals het Buurtschapshuis vanaf nu heet, opknappen en verbouwen. Hiervoor ontvangt zij onder andere een subsidie van de gemeente. De plannen liggen klaar en de stichting staat in de startblokken om hiermee te beginnen. “Begin juni gaan we met het dak aan de slag. Het Buurtschapshuus zal enige tijd niet gebruikt kunnen worden. Gebruikers hebben tijdelijk onderdak in de school en bij zalencentrum de Radstake”, aldus een van de bestuursleden. 

Veelzijdig Heelweg
Er zijn veel vrijwilligers betrokken. De stichting heeft al diverse avonden georganiseerd om inwoners te vragen mee te doen en te helpen aan een vernieuwd Buurtschapshuis. Van koffie zetten tot broodjes smeren, van bardienst tot het inplannen van activiteiten en van subsidies aanvragen tot het sloop- metsel- en timmerwerk. Heelweg is met haar inwoners van alle markten thuis!

Aan de slag!
De stichting verwacht de komende tijd bezig te zijn met de verbouwings- en vernieuwingsklus. Eind van dit jaar hoopt zij dat de organisaties er weer hun intrek kunnen doen. Wethouder Van de Wardt waardeert alle inspanningen die de Heelwegse bevolking tot nu toe al heeft geleverd voor het Buurtschapshuus: “Hulde voor alle vrijwilligers, er is tot nu toe al veel denkwerk verricht en overleg gepleegd. Vanaf nu komt daar de verbouwingsfase bij. Ik wens Heelweg hierbij veel succes, maar ik heb alle vertrouwen dat zij dit tot het gewenste resultaat zullen brengen.”