Groot wensenhart op begraafplaats Varsseveld tijdens Moederdag

Zondag 8 mei 2022, Moederdag, staat er van 10.30 tot circa 15.00 uur een groot, rood hart op Begraaf- en Gedenkpark Rentinkkamp in Varsseveld. Iedereen die dit wil kan een klein hartje of vlindertje  met daarop een naam, gedachte, wens of een tekening aan dit grote hart hangen. Het duo Denise en Evert zorgt deze dag voor de muzikale omlijsting.

Wim Lammers, beheerder van de gemeentelijke begraafplaatsen, is de initiatiefnemer van dit wensenhart. “Ik laat me graag inspireren door wat ik bij collega’s uit de begrafenisbranche zie”, zegt hij. “Vervolgens geef ik er een eigen draai aan, net als bij het idee voor dit hart. Je kunt het wel een beetje vergelijken met het televisieprogramma Joris’ Kerstboom. Ook nu kun je iemand die je dierbaar is symbolisch een ‘warm hart’ toedragen.

Een hart vol liefde

Hoewel dit op Moederdag plaatsvindt, is het echt niet zo dat er alleen hartjes voor overleden moeders aan gehangen mogen worden. Je mag ook een andere overleden dierbare gedenken of een blauw-geel hart voor alle slachtoffers van de oorlog in Oekraïne ophangen. Iedereen is hier vrij in. Er zijn stiften aanwezig zodat iedereen, ook kinderen, een eigen hartje en vlindertje kunnen inkleuren of beschrijven. Om het daarna aan een haakje op het grote hart te hangen. Een hart vol liefde.”

Parkeren

Tijdens Moederdag staat vanaf 10.30 uur de koffie, thee en frisdrank klaar op Begraaf- en Gedenkpark Rentinkkamp. U kunt parkeren op de parkeerplaats van Ten Brinke aan de Burgemeester van de Zandestraat 21. Iedereen is van harte welkom!