Gratis verzorgingsproducten in de ‘PAK-bak’

Inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek met een laag inkomen, die behoefte hebben aan verzorgingsproducten, kunnen nu gebruikmaken van een nieuw initiatief genaamd de 'PAK-bak'. Het is een initiatief van Lucy Hugen en Sandra Gosseling in samenwerking met de Mini Manna in Ulft.  

De ‘PAK-bak’ staat in de supermarkt van de Mini Manna in Ulft. Inwoners met een laag inkomen kunnen een pas krijgen voor die supermarkt. De PAK-bak bevat gratis verzorgingsproducten zoals shampoo, tandpasta en menstruatieproducten. Om een eerlijke verdeling te waarborgen, kunnen pashouders bij de kassa dagelijks om één gratis verzorgingsproduct vragen. Wil jij ook verzorgingsproducten doneren aan mensen met weinig inkomen? Op het kantoor van de Mini Manna staat een 'GEEF-bak' waar inwoners ongebruikte verzorgingsproducten kunnen achterlaten. Ook mogen de verzorgingsproducten altijd worden afgegeven bij Sandra of Lucy.

Producten doneren

De verzorgingsproducten zijn alleen voor mensen die een pas hebben voor de supermarkt. Dit initiatief kan alleen blijven bestaan als er voldoende verzorgingsproducten worden gedoneerd.

Adressen

Mini Manna: Kanunnik de Vriesstraat 42 in Ulft
Sandra: Dr. Ariënsstraat 29 in Ulft
Lucy: Pavordskamp 10 in Gendringen