Gemeenten sluiten samen overeenkomst met Dierencentrum Achterhoek

Achterhoek (DCA) is de komende 10 jaar de partij die voor 7 Achterhoekse gemeenten wettelijke taken uitvoert op het gebied van dierenopvang. Dat is op woensdag 26 mei door het ondertekenen van de overeenkomst bekrachtigd. Door te kiezen voor deze lange termijn is er zekerheid en wordt de kwaliteit gegarandeerd. Daarmee is Dierencentrum Achterhoek ook de komende jaren dé partij in de regio voor onder andere de opvang van zwerfdieren.

Zowel de gemeenten Doetinchem, Montferland, Bronckhorst, Aalten, Winterswijk, Oost Gelre en Oude IJsselstreek als Dierencentrum Achterhoek zijn tevreden met de uitkomst van de onderhandelingen over de inhoud van de overeenkomst. DCA was voorheen ook de partij waarmee deze gemeenten samenwerkten op het gebied van dierenopvang en voerde de taken naar tevredenheid uit. Daarom zien de gemeenten de samenwerking met veel vertrouwen tegemoet.

Om de wettelijke taken te kunnen uitvoeren, ontvangt Dierencentrum Achterhoek jaarlijks (afgerond) €1,33 per inwoner. Deze vergoeding zorgt er voor dat DCA professionele en diervriendelijke opvang en verzorging van dieren in nood kan garanderen.