22 oktober 2018

Gemeente wil beter inspelen op behoeften vrijwilligersorganisaties

 

Introductie

Binnen onze gemeente zijn er veel verschillende vrijwilligersorganisaties. Zij vormen het cement van de samenleving en zorgen ervoor dat mensen meedoen en actief blijven. Als gemeente willen we weten hoe krachtig en vitaal zij zijn en wat hun ondersteuningsbehoefte is. En wat zij van ons nodig hebben om dat te blijven of te verbeteren. Daarom ontvangen vrijwilligersorganisaties (in de week van 22-28 oktober) een uitnodiging van Sociaal Werk Oude IJsselstreek om deel te nemen aan een onderzoek.

Resultaten Oude IJsselstreek

Tijdens een bijeenkomst eind januari 2019 maken wij de resultaten van het onderzoek bekend. Als u dit in de vragenlijst aangeeft, ontvangt u een uitnodiging voor deze bijeenkomst. De resultaten voor het onderzoek worden door ons gebruikt om te bekijken hoe het met de continuïteit en vitaliteit van vrijwilligersorganisaties gaat en wat er nodig is om dat te verbeteren. 

Resultaten vergelijken met andere gemeenten

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Movisie, het landelijk kennisinstituut voor sociale vraagstukken. Vergelijkbaar onderzoek is ook in andere gemeenten uitgevoerd. De uitkomsten kunnen wij daardoor vergelijken met andere gemeenten.

De vragenlijst invullen

Het onderzoek kost ongeveer 15 minuten van uw tijd. Heeft uw vrijwilligersorganisatie geen uitnodiging ontvangen en wilt u deelnemen aan het onderzoek? Neem dan contact op met Jasper Nickmann van Sociaal Werk Oude IJsselstreek. Hij is bereikbaar via telefoonnummer: (06) 55 48 01 05.