7 september 2018

Gemeente plaatst weer bladkorven

 

Introductie

Op diverse plekken in onze gemeente worden weer bladkorven geplaatst. Bladkorven zijn bedoeld voor blad van gemeentelijke bomen waarvan het blad in tuinen terecht komt. Voor het overige blad dat in de openbare ruimte terecht komt, houdt de gemeente het schoon met de veegwagens.

Wanneer worden ze geplaatst?

In week 40 worden de bladkorven in alle kernen geplaatst. De korven worden (afhankelijk van de vullingsgraad) wekelijks geleegd en blijven tot december in de wijk staan. Sommige bladkorven worden tussentijds binnen de wijk verplaatst omdat de diverse soorten bomen in verschillende periodes van de herfst het blad laten vallen. Het is niet de bedoeling om zelf de korven te verplaatsen in verband met de rijrichting en bereik van de vrachtwagen. 

Alleen voor bladafval

De korven zijn alleen bedoeld voor blad dat afkomstig is van gemeentelijke bomen. Wanneer ander (tuin)afval  in de bladkorf wordt aangetroffen, dan verwijdert de gemeente de bladkorf op die plek.   

Geen extra korven, geen andere plek

De gemeente plaatst de korven efficiënt. Om het beheersbaar te houden is het niet mogelijk om extra korven te plaatsen of de korven op een andere plek neer te zetten. Bladkorven die door particulieren worden geplaatst worden door de gemeente niet geleegd. Tevens worden er geen extra bladkorven
bijgeplaatst.