Gastles ‘Onbeperkt op school’ bij IKC De Wijssel

Hoe is het om met een blindengeleidestok of -hond te lopen? Wat betekenen al die handgebaren waarmee mensen met een gehoorbeperking praten, en wat kan je eigenlijk allemaal met een rolstoel? Of: hoe voelt het om te lopen als je een spierziekte hebt?

Deze en nog veel meer vragen kwamen aan de orde tijdens een gastles die enthousiaste leden van de werkgroep Onbeperkt Meedoen vorige week woensdag verzorgden op basisschool IKC De Wijssel in Gendringen.

Leerlingen van groep 8 konden zelf ervaren hoe het is om een beperking te hebben en daarbij hulpmiddelen te gebruiken. Ze leerden bijvoorbeeld dat je een geleidehond niet mag afleiden of aaien als deze aan het werk is. De werkgroepleden lieten zien dat je gewoon deel kunt nemen aan het dagelijks leven, ook als je een beperking hebt. De werkgroep Onbeperkt Meedoen zet zich samen met de gemeente in om de samenleving onbeperkt toegankelijk te maken.

Ook een gastles op uw school?


Scholen die geïnteresseerd zijn in een gastles kunnen voor meer informatie contact opnemen met Roy Splithof van de werkgroep Onbeperkt Meedoen via: scholen@werkgroeponbeperktmeedoen.nl.