Financiële bijdrage voor ondernemersverenigingen

Op 22 december heeft wethouder Ben Hiddinga de voorzitters van de ondernemersverenigingen een voucher overhandigd. Deze voucher vertegenwoordigt een geldbedrag voor de ondernemersverenigingen van de vijf grote kernen (Ulft, Varsseveld, Terborg, Silvolde en Gendringen). De bijdrage kunnen de ondernemersverenigingen gebruiken om bijvoorbeeld (coronaproof) activiteiten te organiseren of voor aankleding van het centrum.
 

De gemeente heeft waardering voor de ondernemers die zich in deze coronatijd inspannen om binnen de coronamaatregelen, alles in de centra in goede banen te leiden. Daar is creativiteit en flexibiliteit voor nodig. Met elkaar zorgen ze ervoor dat de centra leefbaar blijven. De gemeente ondersteunt de ondernemersverenigingen daarom met een financiële bijdrage. 

Koop lokaal

Door de huidige lockdown zijn de winkelstraten leeg, wat enorme gevolgen heeft voor de ondernemers. Als consument kunt u de lokale ondernemers ook steunen door lokaal uw inkopen te doen. Dit kan tijdens de lockdown door vooraf een bestelling te doen en het bestelde bij de winkel af te halen. Dus koop lokaal maar doe dit veilig!

Uitvoeringsplan Covid-19: naar een nieuw evenwicht in Oude IJsselstreek

De bijdrage aan de ondernemersverenigingen is onderdeel van het gemeentelijke Uitvoeringsplan Covid-19. In het uitvoeringsplan staan maatregelen die de gemeente neemt om de samenleving te versterken en een helpende hand te bieden om samen zo goed mogelijk uit de crisis te komen. Alle maatregelen samen moeten leiden tot het zo veel mogelijk herstellen van de nadelige effecten van de coronacrisis. 
De gemeente investeert de komende tijd zo’n 2 miljoen euro, op zowel sociaal als economisch vlak. Naast de bijdrage voor ondernemersverenigingen, gaat er bijvoorbeeld extra geld naar de jeugd, het onderwijs en de kinderopvang, en gezondheid en welbevinden van onze inwoners.