Felicitaties voor diamanten paar Roele

Donderdag 8 december 2022 ging locoburgemeester Janine Kock op bezoek bij Klaas en Ali Roele-Has in Gendringen om hen, namens het college, te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.  

Klaas en Ali leerden elkaar kennen op een dansfeest in een muziektent in Edam. Ze woonden destijds daar in de buurt. Het was geen liefde op het eerste gezicht, zoals het bruidspaar zelf zegt, maar een fijne eerste kennismaking. De belangstelling voor elkaar groeide daarna. Ongeveer twee jaar later - toen was er al woningnood - kreeg Klaas een baan aangeboden met woning erbij en werd er getrouwd. Dat was in Silvolde. Zo kwamen ze in de Achterhoek.

Beiden komen uit eenvoudige, agrarische gezinnen. Ali heeft twee jongere zussen, Klaas heeft een broer en twee zussen. Klaas begon na de ambachtsschool (autotechniek) met werken in een garage. Daarna werkte hij in een agrarisch loonbedrijf, als chauffeur en werd bedrijfsleider van Koenders bedrijfsauto’s in Silvolde. Ze verhuisden naar Gendringen toen de Gelderse Tramweg Maatschappij daar een filiaal oprichtte. Ze raakten goed ingeburgerd in het Gendringse en zo groeide het verlangen naar zelfstandigheid. Ali deed administratief werk, onder andere bij het Waterschap in Terborg, en zorgde voor het huishouden. Uiteindelijk hebben Klaas en Ali een eigen bedrijf gehad aan de Transportweg op de grens van Ulft/Gendringen en wonen ze inmiddels 48 jaar, met heel veel plezier in Gendringen.

Ali’s hobby’s zijn: handwerken, puzzels leggen en kruiswoordraadsels. Vooral reizen had haar interesse. Ze was dan ook reisbegeleidster van de Plattelands Vrouwen. Klaas kegelt bij De Vriendschap en zingt bij het Ulfts Gemengd Koor. Gezellige avonden die hij niet wil missen. Autorijden vindt hij heerlijk. Voor de garage - nu Transport Techniek Ulft - is hij met veel plezier boodschappenjongen.

Het echtpaar Roele heeft twee kinderen en drie kleinkinderen.