Felicitaties voor 60-jarig paar Drevers

Dinsdag 6 december 2022 ging burgemeester Otwin van Dijk op bezoek bij Dick en Gerrie Drevers-van den Hul in Terborg om hen, namens het college, te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Dick en Gerrie leerden elkaar kennen op de dansvloer in Doetinchem, bij zaal Wildenbeest (tegenover de oude bioscoop). Het was geen liefde op het eerste gezicht. Het heeft ongeveer vijf jaar geduurd voordat het ja-antwoord kwam.

Dick komt uit een gezin van zes jongens, waarvan hij de één na oudste is. Helaas zijn er al twee broers overleden. Het was, zoals hij zelf zegt, een eenvoudig gezin. Dick moest hard werken en ook meehelpen in de huishouding. Er moest altijd een flinke pan aardappels geschild worden en er was genoeg werk te doen in de grote tuin.
Gerrie komt uit een gezin van drie kinderen waarvan zij de oudste is. Net als bij Dick, een eenvoudig gezin met een hard werkende vader.

Tijdens zijn werkzame leven werkte Dick bij de technische dienst van Lovink in Terborg en als draaier en kwaliteitscontroleur bij Thomassen in de Steeg. Gerrie werkte in de verzorging bij de Hamelandstichting.

Dick heeft heel lang zangvogels gehad waarmee hij aan wedstrijden meedeed. Verder houdt hij van dammen en is hij gek op het kijken naar voetbal (en andere sporten). Gerrie houdt van lezen.

Gerrie en Dick wonen al jaren met veel plezier in Terborg. Ongeveer 52 jaar in de Van Wischstraat en nu alweer een aantal jaren aan de Wijnwaarden. Het was wel even wennen aan een kleinere woning, maar nu hebben ze het erg naar hun zin: een leuke buurt en een prima huisje.

“Wij hebben in ons leven veel leuke dingen beleefd en de jaarlijkse kermis in Terborg was vele jarenlang een hele beleving”, aldus het diamanten paar. “Helaas, door onze leeftijd en het verlies van vrienden en bekenden, is daar een einde aan gekomen.”

Het echtpaar Drevers heeft twee kinderen en vier kleinkinderen.