Felicitaties voor 100-jarige Stien Rissewijck 

Dinsdag 26 juli ging locoburgemeester John Haverdil op bezoek bij Stien Rissewijck-Heukshorst in Ulft om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag. 

Stien komt uit een hardwerkend gezin. Al op jonge leeftijd moest ze in het Oerse Veld helpen bij het grootbrengen van vijftien neefjes en nichtjes. Later ging ze kantoren schoonmaken bij de DRU, tot de geboorte van hun eerste kind.  

Stien trouwde met Bennie Rissewijck. Ze kenden elkaar al vanaf hun jeugd omdat ze beiden, niet ver van elkaar, geboren zijn aan de Roggestraat in Ulft. Ook na hun huwelijk gingen ze aan de Roggestraat wonen. Ze wil daar ook nooit meer weg, zegt ze. Stien en Bennie waren 56 jaar getrouwd, tot het moment dat Bennie overleed in mei 2006. 

Vroeger had Stien geen tijd voor hobby’s, maar tegenwoordig houdt ze van puzzelen en lekker koken. Ze is nog altijd zeer helder van geest, volgens haar kinderen en kan soms ook scherp uit de hoek komen. Als het gezellig is, zoals met haar bijzondere verjaardag, lust ze graag een advocaatje. 

Stien heeft 7 kinderen, 15 kleinkinderen en 24 achterkleinkinderen.