12 november 2018

Feestelijk schoolontbijt in het gemeentehuis

 

Introductie

Donderdag 8 november 2018 werd, in het kader van de nationale ontbijtweek, een feestelijk en gezond ontbijt geserveerd aan zo’n 30 leerlingen uit groep 3, 4, 5 en 8 van de Knienenbultschool uit Westendorp. Naast de leerlingen schoven ook enkele leerkrachten bij de burgemeester en wethouders aan tafel in de kantine van het gemeentehuis.

De leerlingen brachten zelf gezonde ontbijtspullen mee, zoals brood, crackers, muesli, jam, aardbeien- en bietjesspread, kaas en appels. De bodes hadden voor een gezellig aangeklede tafel gezorgd. Toen iedereen een plaatsje aan tafel had gevonden, heette burgemeester Otwin van Dijk iedereen van harte welkom. Hij stelde de aanwezige wethouders Ria Ankersmit en Janine Kock voor en ging uitgebreid in op vragen die de kinderen aan hem stelden. Een van de kinderen vertelde - geïnspireerd door alle kunstwerken aan een muur van de kantine – dat ze graag meer wil verven en schilderen tijdens de lessen. Hierop stelde de burgemeester voor om op school ook een muur vol te hangen met door de kinderen zelf gemaakte kunstwerken.

Het belang van een gezond ontbijt

De burgemeester legde uit dat het belangrijk is gezond te eten en dus ook gezond te ontbijten. “Je mag best af en toe iets ongezonds eten, zoals friet met mayonaise – mijn lievelingskostje -, maar dan moet je op andere momenten wel gezond eten én sporten.” Het geopperde idee om in de kantine van het gemeentehuis een apenkooi te bouwen, zodat alle medewerkers tijdens de pauze flink kunnen bewegen, vond hij heel origineel. Hij gaat hierover nadenken. Leerlingen Mirte en Maartje bedankten de burgemeester vervolgens hartelijk voor de uitnodiging en gaven het officiële startsein voor het ontbijt.  

Donatie voor stichting Kinderpostzegels

Als bedankje kreeg de burgemeester aan het eind van de gezellige bijeenkomst een zelfgemaakt schilderij en eigen gebakken koekjes. Hij was hier zichtbaar blij mee: “Net wat de collegekamer nodig heeft, een vrolijk kunstwerk. Die krijgt daar vast en zeker een plaatsje!” Tot slot gaf de burgemeester een cheque aan de kinderen: een donatie van 150 euro voor de stichting Kinderpostzegels. De stichting Kinderpostzegels maakt zich sterk voor kwetsbare kinderen. Met het jaarthema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten het Nationaal Schoolontbijt en Kinderpostzegels zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort.