Energiek Megchelen realiseert een coöperatief zonnedak, doet u ook mee?

Coöperatie Energiek Megchelen realiseert zonnedaken een zogenaamd postcoderoosproject. Het idee is eenvoudig. Bewoners leggen samen een bedrag in waarmee op grote daken een zonne-installatie gerealiseerd wordt. Energiek Megchelen kan hiervoor gebruik maken van de daken van Nico Wissing en de familie Krebber-Bramel in Megchelen.

Op deze daken kunnen ongeveer 305 zonnepanelen geplaatst worden. De deelnemers worden lid van de coöperatie en nemen samen beslissingen over het project en over de activiteiten van de coöperatie. Op die manier dragen we samen bij aan een duurzame en groene Achterhoek.

Ondersteuning van het Rijk, provincie en de gemeente

De landelijke overheid stimuleert dit project door 15 jaar lang een bijdrage beschikbaar te stellen voor iedere kWh die wordt opgewekt. Daarnaast verstrekt de provincie Gelderland een subsidie van 20% van de investeringskosten en heeft de gemeente Oude IJsselstreek bijgedragen in de opstartkosten van het project. Voor de deelnemers geldt dat ze minimaal 250 euro inleggen in het project, de verwachting is dat deze inleg na 15 jaar € 420,- heeft opgebracht.

Doet u ook mee?

30 deelnemers hebben zich aangemeld, die een groot deel van de inleg voor hun rekening willen nemen. Voor de provinciale subsidie is het echter noodzakelijk dat er minimaal 50 deelnemers meedoen aan het project. Energiek Megchelen zoekt dus nog zo'n 20 deelnemers, die via een inleg van € 250,- willen deelnemen. Deelname aan dit project is mogelijk voor inwoners uit Megchelen, Gendringen, Azewijn, Netterden, Ulft, Voorst en Varsselder.

Heeft u interesse om mee te doen? Neem dan contact op met Cor Zachariasse, de secretaris van Energiek Megchelen. Dit kan via info@energiekmegchelen.nl of tel: (06) 5394 6919. Meer informatie is te vinden op www.energiekmegchelen.nl