Energie besparen? De energiecoach helpt je op weg

Binnen onze gemeente zijn verschillende vrijwilligers actief als energiecoach. Deze coach helpt om inzicht in uw energieverbruik te krijgen en geeft handige tips om hierop te besparen. Na een speciale training via het Agem Energieloket staan de energiecoaches klaar om u op weg te helpen met energie besparen.

Coen Arntz uit Terborg is energiecoach geworden om mensen te helpen wegwijs te worden als het gaat om energie besparen. “Er zijn soms zoveel mogelijkheden dat mensen geen keuze kunnen maken, omdat het te complex is”, zegt Coen. Hij adviseert om eerst te bepalen wat uw belangrijkste doel is: energie besparen of geld besparen? Als u dat helder heeft, maak dan een afspraak. Dan helpt Coen u graag verder.

Theo Janssen uit Voorst merkte in zijn werk dat mensen vaak niet weten waar ze informatie over energiebesparing vandaan moeten halen. Hij wil u als energiecoach graag informeren. Dat gaat van simpele bespaartips, mogelijkheden voor aanpassingen in huis tot informatie over subsidies of voordelige duurzaamheidsleningen. Zijn motto: “Doe eerst de dingen die weinig of geen geld kosten. Want alles bij elkaar levert dat al behoorlijk wat op!”

Bartjan Kaptein uit Ulft is van origine een technicus, die graag met zijn kennis en ervaring nuttig wil zijn voor de mensheid. Hij kan je gericht informatie geven. Naast energiecoach is hij ook schuldhulpmaatje. In deze functie ziet hij dat er vaak nog veel winst te behalen valt. “Mensen verstoken soms zoveel onnodige energie, zonder dat ze zich er van bewust zijn. Met simpele tips kun je al verschil maken”, zegt Bartjan.

Anna-Lena Penninx uit Silvolde is een mooi voorbeeld van ‘doen wat je zegt’. In haar vrijstaande huisje heeft zij met een gezin van vijf personen, een vergelijkbaar energieverbruik van een tweepersoonshuishouden in een tussenwoning. Zij wil anderen helpen om ook op eenvoudige manieren energie te besparen. Daarnaast wil ze mensen ondersteunen in hun zoektocht naar mogelijkheden om nog een stap verder te zetten. “Er is veel informatie en ondersteuning op het gebied van verduurzaming te vinden. Je moet vaak alleen even weten waar.” Haar advies voor anderen is: “Ga aan de slag!  Energie besparen en je huis verduurzamen geeft heel veel voordelen. Het zorgt voor meer comfort, is goed voor het milieu en levert door een lagere energierekening vaak nog geld op ook.”

De gemeente Oude IJsselstreek wil inwoners helpen met het besparen van energie. Daarom krijgt u nu bij een gratis gesprek met een energiecoach een waardebon ter waarde van € 50. Hiermee kunt u de tips voor kleine maatregelen dus direct toepassen! Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een waterbesparende douchekop, radiatorfolie of ledlampen. Let op: u ontvangt de waardebon alleen als er nog voldoende budget is. Wees er dus snel bij!

Vraag nu een gesprek aan met de energiecoach via: www.agem.nl/energiecoach en ontvang uw gratis waardebon.