Elke Druppel Duurzaam

Drinkwater: het lijkt zo gewoon, maar dat is het niet

Waterbedrijf Vitens streeft ernaar dat in 2030 elke druppel duurzaam is. De aandeelhouders, waaronder de gemeente Oude IJsselstreek, delen die ambitie. En daar hebben we iedereen voor nodig. Samen gaan we voor een toekomstbestendig watersysteem. Een watersysteem waarbinnen drinkwater een essentiële rol speelt voor onze samenleving. 

Drinkwater staat steeds meer onder druk door allerlei factoren. Zoals de groei van de bevolking, weersextremen als gevolg van klimaatverandering, maar ook de steeds verdergaande vervuiling die de kwaliteit van bronnen aantast.

Betrouwbaar drinkwater is een voorwaarde voor onze gezondheid en ons welzijn. Willen we drinkwater voor de toekomst veiligstellen, dan moet het roer om. De ambitie van Vitens is dan ook zo helder als het product dat ze leveren: in 2030 willen ze dat elke druppel duurzaam is.

Positieve impact op mens en natuur

Elke druppel duurzaam. Dat betekent een enorme omwenteling in ons denken over hoe we water vasthouden, hoe we omgaan met bronnen, hoe we water winnen en zuiveren, maar ook in de manier waarop we met z’n allen drinkwater gebruiken. En hoe we dit alles met elkaar doen, zodat er binnen 10 jaar een 100% duurzaam drinkwatersysteem staat, met een positieve impact op mens en natuur.

Elke druppel duurzaam is een grote opgave. We doen het met elkaar. Samen zorgen we ervoor dat in 2030 elke druppel duurzaam is. Bekijk hier het filmpje.