13 november 2017

Eén meter bespaartips met de EnergieBespaarMeter

 

Introductie

In week 46 (van 13 t/m 18 november 2017) valt de EnergieBespaarMeter op uw deurmat. Hierop staat een meter aan tips om eenvoudig energie te besparen. Wethouder Henk Hengeveld doet een persoonlijk beroep op u om een aantal van de bespaartips op te volgen en zo een bijdrage te leveren aan een beter milieu en een energieneutrale Achterhoek in 2030. Door de tips uit te voeren verbetert u ook uw wooncomfort én bespaart u op de maandelijkse kosten voor uw energiegebruik.

Win-actie
Wilt u kans maken op een pakket energiezuinige LED-lampen ter waarde van € 35,-? Hang dan de EnergieBespaarMeter op een plek in huis, waar u met regelmaat verblijft. Maak daar een foto van en plaats deze op de Facebookpagina van het verduurSaam energieloket.

De EnergieBespaarMeter, opgericht door de zeven Achterhoekse gemeenten Montferland, Oude IJsselstreek, Doetinchem, Berkelland, Winterswijk, Bronckhorst en Aalten, is een initiatief van het verduurSaam energieloket. Hèt adres in de Achterhoek waar u met uw vragen over besparen en opwekken van energie terecht kunt.

Energieneutraal in 2030
De Achterhoekse gemeenten hebben de ambitie uitgesproken om in 2030 energieneutraal te zijn. Dat wil zeggen dat er net zoveel stroom en gas duurzaam wordt opgewekt als in de Achterhoek wordt gebruikt. Dit is hard nodig om de opwarming van de aarde en de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Door het besparen en duurzaam opwekken van energie wordt u bovendien ook minder afhankelijk van grote buitenlandse energieleveranciers en krijgt de lokale werkgelegenheid in de Achterhoek een stimulans. De huidige energiebehoefte in de Achterhoek kan niet in zijn geheel duurzaam worden opgewekt. Wel kan er fors bespaard worden op het energieverbruik, zodat de resterende behoefte duurzaam door Achterhoekers opgewekt kan worden.