Dromen over de Oude IJssel

De gemeente denkt na over de kansen die de Oude IJssel biedt voor onze gemeente. Die plannen zullen gaan over recreatie, klimaat, natuur en vaarwegbeheer.
 

Om hier betere beslissingen in te maken, zijn we heel benieuwd hoe inwoners hier over denken. Wat zijn uw dromen over de Oude IJssel… Kunnen we deze nog meer benutten voor natuur, een strandje, haventjes of bijzondere woningen? Wat denkt u? Heeft u goede ideeën? Laat het weten! We kunnen natuurlijk niet garanderen dat uw plan wordt gerealiseerd, maar dat kan wel. We zijn op zoek naar de ultieme ideeën en vooral ook naar uw mening. Wat is belangrijk voor u? 

We komen hiervoor met de Praotbus bij u langs. Op elke locatie is een wethouder aanwezig en een medewerker van de gemeente die inhoudelijk straks aan de slag gaat met de plannen.  

Locaties (exacte locaties volgen zo spoedig mogelijk) en tijden: 

  • Maandag 16 augustus – 16.00 - 19.00 uur, Varsseveld 
  • Woensdag 18 augustus – 16.00 - 18.30 uur, Etten 
  • Woensdag 18 augustus - 19.30 - 22.00 uur, Terborg 
  • Donderdag 19 augustus – 16.00 - 19.00 uur, Gendringen en Voorst 
  • Maandag 23 augustus – 16.00 - 19.00 uur, Megchelen 
  • Woensdag 25 augustus – 16.00 - 18.30 uur, Ulft 
  • Woensdag 25 augustus – 19.30 - 22.00 uur, Ulft 
  • Donderdag 26 augustus – 16.00 - 18.30 uur, Silvolde 
  • Optioneel: Donderdag 26 augustus – 19.00 - 22.00 uur, Silvolde 

Alle gemeenten langs de Oude IJssel hebben nagedacht over het gebied rondom de Oude IJssel en natuurlijk de rivier zelf. Hier zijn globale ideeën uitgekomen die we als inspiratie gebruiken voor onze ontwikkelingen. Meer informatie over dit ‘grote’ plan

Corona maatregelen en de Praotbus

We zijn blij dat we naar u toe kunnen komen. Weet wel dat we nog beperkingen hebben vanwege de coronamaatregelen. U bent van harte welkom als u vrij bent van klachten en geen corona heeft.

Wij vragen u ook om zich te registreren zoals dat nu ook in de horeca gebruikelijk is. We vragen onder andere uw naam en contactgegevens voor eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD. De gegevens worden 14 dagen bewaard en voor geen ander doel gebruikt.

Hoe ziet dat er op locatie uit?

Er kunnen 4 personen tegelijk in gesprek; in de bus, bij de kaart of aan de tafel buiten op 1,5 meter afstand.

Als iedereen in gesprek is, vragen we u om te wachten tot er weer ruimte is.