Informatie over het coronavirus.

Drie maanden Buurtzorg Jong in Oude IJsselstreek

Op 2 januari 2020 is Buurtzorg Jong gestart in de gemeente Oude IJsselstreek. Drie teams van jeugd- en gezinswerkers met een verschillende achtergrond en expertise bieden jeugdhulp met veel aandacht voor preventie en normaliseren en het voorkomen van problemen. De eerste maanden van het jaar stonden vooral in het teken van inwerken, training, overdracht en kennismaken met elkaar, met gezinnen en met professionals in de gemeente. Inmiddels zijn de teams volop aan de slag!

Inwoners kunnen bij Buurtzorg Jong terecht voor laagdrempelig en praktische hulp

Buurtzorg jong biedt praktische hulp en ondersteuning bij vragen of zorgen over de opvoeding, het gedrag, de ontwikkeling en het dagelijks functioneren van kinderen en jongeren. Ouders, maar ook jongeren, kunnen zelf bellen of mailen als zij een vraag hebben of zich zorgen maken. De jeugd- en gezinswerkers werken nauw samen met het gezin, de school, de huisarts of andere betrokkenen om de ondersteuning zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij wat er nodig is. Wanneer dat nodig is kan de jeugd- en gezinswerker specialistische jeugdhulp inzetten.

Buurtzorg Jong werkt voornamelijk in de wijk maar is ook fysiek en digitaal bereikbaar

De jeugd- en gezinswerkers werken voornamelijk bij de gezinnen thuis, op de scholen en in de wijk. De teams hebben een kantoor in Ulft, Terborg en in Varsseveld waar inwoners kunnen binnenlopen en waar overleg kan plaatsvinden. Heeft u vragen, maakt u zich zorgen of wilt u iets afstemmen, neem dat gerust contact op met Buurtzorg Jong Oude IJsselstreek via telefoonnummer (06) 3073 8834 of e-mail oude-ijsselstreek@bzjong.nl.

Ook tijdens de coronacrisis kunnen inwoners bij Buurtzorg Jong terecht

Samen met Buurtzorg Jong vinden wij het belangrijk om juist nu klaar te staan voor kinderen, jongeren en hun ouders. Opvoeding, huishoudelijke taken, thuisonderwijs en vaak ook een baan, moeten op dit moment een plek krijgen onder hetzelfde dak. Dat is geen gemakkelijke opgave. Het is niet gek als gezinnen een extra steuntje in de rug nodig hebben! Tijdens de coronacrisis is Buurtzorg Jong beschikbaar voor nieuwe vragen en zetten zij, zo goed mogelijk, de begeleiding aan ouders en kind(eren) voort.