13 mei 2019

Diverse activiteiten tijdens Weekend van de Begraafplaatsen

 

Introductie

Het Weekend - voorheen de Week van de Begraafplaats - stelt begraafplaatsen centraal en heeft een vaste plek veroverd op de culturele agenda van ons land. Dit jaar is het thema 'Een plek vol verhalen'. Ook onze gemeente doet hieraan mee en begint 24 mei op Gedenk- en wandelpark ’t Olde Kerkhof Wieken.

Gedenk- en wandelpark 't Olde Kerkhof Wieken

Op vrijdagavond 24 mei onthult wethouder Ria Ankersmit om 19.30 uur symbolisch één kunstwerk (van een expositie van meerdere kunstwerken) op ’t Olde Kerkhof Wieken. Alle werken zijn gemaakt door leerlingen van het Almende College. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Gedenk- en wandelpark ’t Olde Kerkof ligt aan de Walseweg in Gendringen. Hoewel deze voormalige begraafplaats in 1958 werd gesloten, zijn verspreid over het park voorzieningen waar urnen geplaatst kunnen worden. Het is ook mogelijk een urn bij te zetten in een urnengraf. Meer informatie hierover vindt u hier. Ook kunt u contact opnemen met beheerder Wim Lammers. Zijn gegevens vindt u onderaan deze pagina.

Begraaf- en gedenkpark Rentinkkamp Varsseveld

Op zondagmiddag 26 mei geeft beheerder Wim Lammers om 13.30 uur een rondleiding over de begraafplaats in Varsseveld. Tijdens deze rondleiding die circa anderhalf uur duurt, vertelt hij onder meer over de historie van de begraafplaats en de mogelijkheden voor begraven, asverstrooiing en asbijzetting. Na afloop kunt u napraten onder het genot van een kop koffie/thee. U kunt zich aanmelden voor deze rondleiding via de contactgegevens onderaan dit artikel.

Olifanten en rouw

Op dinsdag 28 mei is er om 14.30 uur in de Gesinkschure bij ’t Hofshuus in Varsseveld, voor alle leerlingen van groep 4 t/m 6, een presentatie over olifanten en rouw. Deze presentatie wordt verzorgd door Marjo Hoedenmaker, olifantenspecialist van dierenpark Amersfoort en Mirjam Westendorp, kindercoach en leerkracht. Na afloop krijgen de leerlingen een rondleiding over begraaf- en gedenkpark Rentinkkamp. Meer informatie over de presentatie vindt u hier.

Informatie en aanmelden


Wilt u meer informatie over deze activiteiten of zich aanmelden voor de rondleiding (dit kan tot 24 mei), stuur dan bij voorkeur een e-mail naar w.lammers@oude-ijsselstreek.nl . Hebt u geen e-mail dan kunt u bellen met (06) 1334 2366.

Zie ook: www.oude-ijsselstreek.nl/begraafplaatsen