Diamanten paar Theo en Diny Schepers

Donderdag 15 september 2022 ging burgemeester Otwin van Dijk op bezoek bij Theo en Diny Schepers-Kuiper in Ulft om hen, namens het college, te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Theo komt uit een gezin van zes kinderen. Zijn moeder overleed op zeer jonge leeftijd waardoor zijn vader en tante de opvoeding op zich hebben genomen. Net als zijn vader werd Theo bouwvakker. Door verschillende avondopleidingen werkte hij uiteindelijk jarenlang als uitvoerder bij Bouwbedrijf Klaassen.

Diny komt uit een groot gezin van elf kinderen. Haar vader was koster in Gendringen. Alles stond in het teken van de taken die daarbij hoorden, zoals het schoonmaken van de kerk. Ook nam Diny zorgtaken over voor haar jongere broers en zussen omdat het een groot gezin was. Daarnaast was ze in betrekking bij Ernst in Doetinchem.

Theo en Diny leerden elkaar leren kennen bij Smit Blumer in Gendringen. Diny was daar in betrekking. Theo was er als bouwvakker aan het werk. Nadat ze op twee adressen zelf hun huis hadden gebouwd, zijn ze tien jaar geleden verhuisd naar een appartement aan de Kerkstraat in Ulft.

Theo was zestig jaar actief lid van de Harmonie Ulft. Samen hebben ze zich jarenlang vrijwillig ingezet voor deze vereniging, die ze een warm hart toedragen. Binnen de Harmonie ontstonden ook vriendschappen. Naast fietsen, was hun groentetuin ook een belangrijke vrijetijdsbesteding. En ze gingen graag op vakantie. Eerst met de auto in eigen land, daarna naar Duitsland en Oostenrijk. Later veel georganiseerde reizen door Europa.

Het echtpaar Schepers heeft drie kinderen en zes kleinkinderen (hun trots).