Diamanten paar Theo en Annie Putman

Maandag 22 mei ging locoburgemeester John Haverdil op bezoek bij Theo en Annie Putman-van Remmen in Ulft om hen, namens het college, te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. 

Theo is 87 jaar geleden geboren als vierde kind in een gezin van zeven kinderen. Zijn vader was werkzaam bij de DRU en moeder was huisvrouw. Daarnaast hadden zij een zaden- en pootaardappelhandel. Annie is geboren op een boerderij in Veldhunten, zij groeide daar op samen met één broer en zus. Als oudste moest zij geregeld helpen met melken en allerlei andere klussen. Ze leerden elkaar kennen tijdens een oefenavond bij dansschool Witjes in Ulft. Het was liefde op het eerste gezicht. Theo woont, samen met Annie, nog steeds in het huis waar hij is geboren. Ook de kinderen en kleinkinderen wonen fijn in de buurt. 

Theo is begonnen als timmerman, werkte jaren in de bouw bij verschillende bedrijven. In de avonduren ging hij op pad om zonweringen te verkopen en op te hangen. Daarnaast was hij slagwerker bij dansorkest De Melodinata’s en heeft daarmee menig kermis en bruiloft meegemaakt. Ondertussen had hij samen met Annie de zaadhandel uitgebreid tot een heus tuincentrum en halverwege de jaren 70 is hij definitief als zelfstandig ondernemer verder gegaan. Jarenlang stond hij op vrijdag op de markt in Gendringen met een kraam en op zaterdag in Ulft. Annie ging na school werken als coupeuse bij Berghaus en Benniker waar ze vooral veel plezier beleefde aan ingewikkelde naaipatronen. Eenmaal getrouwd ging ze werken in de zaak die ze samen hebben opgebouwd. Al het bloemwerk kwam van haar hand. Rouw en trouw. Daarnaast zorgde zij voor hun vier kinderen en de huishouding.  

Theo houdt van tuinieren (heeft jarenlang als vrijwilliger het kerkhof in Ulft schoongehouden), muziek (landerkapel Megchelen) carnaval (de kwebbels). Reizen met een reisgezelschap en samen met Annie met de caravan Europa door. Ook is hij nog vrijwilliger bij Care Travel, hij speelt dan accordeon op muziekmiddagen. 

Annie’s grootste hobby was naaien en handwerken. Voor de hele familie werd er van alles gemaakt. Ze vond het altijd heerlijk om met de caravan op vakantie te gaan en aan poetsen beleefde ze veel plezier. Samen hebben ze op alle vijf kleinkinderen gepast toen deze nog jong waren. Ook zijn hun kleinkinderen een grote hobby en vinden ze het heel leuk als ze op bezoek komen (wat regelmatig gebeurt). 

 Al vanaf jonge leeftijd hebben Annie en Theo een vaste vriendengroep. Samen hebben ze menig avontuur beleefd. Ze noemen zich High Noon: Zeven stellen al meer dan 80 jaar bevriend. Helaas zijn de afgelopen jaren enkele leden overleden, maar de vriendschap is er altijd nog.