Diamanten paar Deckers

Woensdag 28 december ging locoburgemeester Ria Ankersmit op bezoek bij Theo en Annie Deckers in Breedenbroek om hen, namens het college, te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Theo Deckers en Annie Hollander leerden elkaar kennen op dansles bij Koenders in Breedenbroek. Theo was toen 21 en Annie 18 jaar. Het was liefde op het eerste gezicht en ze kregen al snel verkering. Theo groeide op in Süderwick als middelste kind in een gezin met drie jongens. In zijn werkzame leven had hij meerdere banen in de horeca en in de verkoop. Annie is geboren en getogen in Breedenbroek als tweede dochter in een gezin met acht meiden. Sinds haar huwelijk is ze huisvrouw.

Sinds ze getrouwd zijn, wonen ze in hetzelfde huis in Breedenbroek en dat bevalt ze heel goed. De familie woont in de buurt, ze hebben een moestuin en kippetjes bij huis. Vijf jaar geleden is het huis verbouwd zodat het levensloopbestendig is geworden. Het is hun grote wens om in hun huis te kunnen blijven wonen.

Theo heeft veel hobby’s zoals voetbal kijken (heeft vroeger zelf ook gevoetbald), zwemmen (nu twee keer in de week ‘s ochtends om 7 uur in Bocholt, vroeger dagelijks), fietsen (dagelijks minimaal 10 km), schaken en lezen (vooral over geschiedenis en aardrijkskunde). Annie heeft vroeger veel gewandeld (onder andere de Nijmeegse Vierdaagse), ze houdt van lezen (vooral thrillers) en gaat graag samen met Theo op vakantie naar de Waddeneilanden. 

Het echtpaar Deckers heeft 4 kinderen, 8 kleinkinderen en 1 achterkleinkind van bijna 1 jaar. Theo was en is er erg op gebrand dat de kinderen en kleinkinderen goed hun best doen op school en mooie diploma’s halen. Dit omdat hij zelf in de oorlogsjaren niet de kans heeft gehad. Ze genieten enorm van hun achterkleinkind Nine en zijn blij dat het hen gegund is om overgrootouders te mogen worden.