Denk mee over schuldhulpverlening

Schulden kunnen een grote impact hebben op het dagelijks leven. In de eerste plaats voor de persoon zelf maar ook voor zijn of haar directe omgeving. Oude IJsselstreek werkt aan nieuw beleid voor de schuldhulpverlening.   

Heeft u wel eens geldzorgen? Of kent u iemand die geldzorgen heeft? Misschien heeft u schulden.  De gemeente hoort graag van u wat uw ervaringen zijn en hoe u hiermee omgaat. Deze informatie gaan we gebruiken voor het beleidsplan. In dit plan willen we beschrijven wat we gaan doen om mensen met schulden en geldzorgen te ondersteunen. De gemeente heeft daarom een korte vragenlijst opgesteld. We zouden het waarderen als u de vragenlijst invult. Dat kan tot en met 1 juni. De vragenlijst vindt u hier.  U kunt de vragenlijst anoniem invullen.

De gemeente heeft partners een uitgebreidere vragenlijst per mail gestuurd. Op het gemeentelijke YouTube kanaal vindt u enkele video’s waarin Nadja Jungmann, lector aan de Hogeschool van Utrecht, een inspirerende kijk geeft op schuldhulpverlening.