Deel van het DRU Industriepark kleurt oranje

De gemeente Oude IJsselstreek heeft zich dit jaar aangesloten bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt vanaf 25 november een deel van het DRU Industriepark oranje. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op deze dag en zal eindigen op 10 december. Dit zijn de '16 Days of Action' tegen geweld tegen vrouwen. De campagne wordt wereldwijd gecoördineerd door UN Women, de VN organisatie voor vrouwenrechten.

Oranje gebouwen
Het oranje uitlichten van een gebouw door overheden tussen 25 november en 10 december is een vast onderdeel van Orange the World. Zo laten overheden zien dat zij de strijd tegen geweld steunen. Oude IJsselstreek zet een deel van het DRU Industriepark in Ulft in oranje. Daarmee zeggen wij ook nee tegen geweld tegen vrouwen.

Meer informatie over de Orange the World campagne is te vinden op www.orangetheworld.nl.