Coronaproof activiteiten voor ouderen

Speciaal voor alle creatieve ouderen die in deze tijd noodgedwongen veel thuis zijn, heeft de Gruitpoort het gratis project ‘Kunst door de Brievenbus’ en de ‘Telefonische Voorleesbrigade’ opgestart. projecten waarbij ouderen thuis aan de slag kunnen zonder fysiek contact met anderen, coronaproof dus!

Telefonische Voorleesbrigade

Bij de Telefonische Voorleesbrigade worden deelnemers wekelijks gebeld door een vrijwilliger die voorleest uit het favoriete boek van de oudere. Natuurlijk is er na afloop tijd voor een praatje. Kunst door de Brievenbus is voor iedereen die graag tekent of dat wel eens uit wil proberen. Om de week een leuke tekenopdracht in de bus, echt iets om naar uit te kijken!

Kunst door de Brievenbus

“Om de week een cadeautje om helemaal vrolijk van te worden.” is één van die positieve reacties waar de Gruitpoort het voor doet. Veel ouderen vinden het heerlijk om creatief bezig te zijn maar komen momenteel niet of nauwelijks buiten de deur om hun hobby’s uit te oefenen. Met het project ‘Kunst door de Brievenbus’ kunnen zij thuis hun fantasie prikkelen en plezier beleven in deze toch wel eenzame tijd.

Om de week krijgen de deelnemers een kaart door de brievenbus met daarop een tekenopdracht. De opdrachten zijn te maken met pen, potlood of ander creatief materiaal. Het is mogelijk om als individu deel te nemen aan het project maar de Gruitpoort hoopt juist dat deelnemers hun kunstwerken met elkaar delen. Zij koppelen indien gewenst de deelnemers aan een mede-creatieveling uit de buurt. Deelnemers kunnen ook zelf een bekende als ‘maatje’ kiezen, zoals een (klein)kind of een buurtgenoot. 

Expositie

Na iedere afgeronde opdracht wordt een foto van het kunstwerk per mail gedeeld met de Gruitpoort. Van alle inzendingen wordt te zijner tijd een (online) expositie samengesteld. Dat gebeurt anoniem, alleen leeftijd en woonplaats van de deelnemers worden vermeld.

Gratis deelname

Deelname aan deze en andere projecten is kosteloos. Wilt u meedoen of meer informatie? Geef uw naam, telefoonnummer, adres of emailadres aan ons door via info@gruitpoort.nl o.v.v. ‘Kunst aan de Keukentafel’ of bel naar (0314) 340 943. Meer informatie over de projecten is ook te vinden op: www.gruitpoort.nl.