27 maart 2019

Controledag camping De Zonnehoek rustig verlopen

 

Introductie

Op woensdag 27 maart 2019 heeft de gemeente Oude IJsselstreek een integrale controleactie gehouden op camping De Zonnehoek in Sinderen. De dag is rustig verlopen. Bewoners en gebruikers van het park en de eigenaar hadden begrip voor de controleactie.

In heel Nederland zien we dat vakantieparken ook worden gebruikt voor andere doelen dan recreëren. Zoals illegale bewoning, drugscriminaliteit en andere misstanden. Daarom is de provincie Gelderland  het Ariadne project gestart. Dit project ondersteunt gemeenten in het voorkomen en bestrijden van ondermijnende criminaliteit op en rondom vakantieparken in Gelderland.

Conclusie

Doel van deze actie op camping De Zonnehoek was een controle en een inventarisatie. Er zijn weinig misstanden naar voren gekomen. Wel is geconstateerd dat een deel van de recreatiewoningen gebruikt wordt voor tijdelijke bewoning. Zowel door enkele arbeidsmigranten als door inwoners die een recreatiewoning als tijdelijke oplossing gebruiken voor hun huisvestingsprobleem. Na vandaag hebben we een beter beeld van wie er op de camping verblijft. 
Burgemeester Otwin van Dijk:  "Alle inwoners moeten een veilige en prettige woonomgeving hebben. Ik sta voor een fatsoenlijke en veilige samenleving. Ondermijning, gesjoemel met regels etc. hoort daar niet bij. Het is goed dat we vandaag met onze handhavingspartners een controleactie hebben uitgevoerd op deze camping.”

Vervolg

De bevindingen van vandaag worden verwerkt en geanalyseerd. Op basis daarvan komt er een plan van aanpak voor de vervolgstappen. Hierin bepaalt de gemeente de handhavingsstrategie. Met als doel dat de camping op termijn weer alleen gebruikt wordt voor recreatie, in lijn met het geldige bestemmingsplan.
Camping De Zonnehoek is de eerste camping in onze gemeente waar een controledag is gehouden. De gemeente is van plan de komende tijd meerdere campings te controleren.