16 juli 2018

College op bedrijfsbezoek bij Hunland in Westendorp

 

Introductie

Dinsdag 10 juli 2018 bracht het college een bedrijfsbezoek aan Hunland Impex BV in Westendorp. Het in 1992 door Bas van der Heiden opgerichte bedrijf is gespecialiseerd in de import en export van levend vee en vlees.

Het bedrijf is op alle continenten van de wereld actief (van vrijwel heel Europa, Amerika en Chili tot Vietnam, Australië en het Midden-Oosten toe) en is een van de grootste in haar sector. Ze begeleidt het proces van begin tot eind: vanaf de dierselectie tot aan levering aan de klant en de nazorg op het gebied van de juiste voeding, diergeneeskunde en dierenwelzijn.

Het bedrijf beschikt over eigen exportstallen waarin verhandelde dieren door het eigen personeel worden verzorgd en voorbereid op transport. Door hun eigen transportmiddelen garanderen ze een soepele en hoogwaardige logistiek. Dierenwelzijn staat hierbij hoog in het vaandel. Burgemeester Otwin van Dijk: “Bijzonder dat je vanuit het kantoor de koeien kunt zien. Dat tekent de band tussen het bedrijf en de dieren.”

Na afloop van het bezoek sprak hij namens het hele college zijn waardering uit voor het bedrijf: “Deze bedrijfsbezoeken waarin bedrijven en gemeentebestuur elkaar beter leren kennen hebben absoluut een toegevoegde waarde. Je weet elkaar daardoor beter te vinden op die momenten dat daar behoefte aan is.”