College bezoekt Frontis

Het college ging vorige week op bedrijfsbezoek bij Frontis op industrieterrein Hofskamp Oost in Varsseveld. Het bedrijf staat symbool voor het ecosysteem dat Varsseveld biedt aan de moderne maakindustrie (smart industry). Steeds vaker gaat het niet alleen over produceren met vakmanschap geholpen door robotisering, maar ook over bedrijven die van toegevoegde waarde zijn voor de maakindustrie. Frontis is zo’n bedrijf, omdat zij een deel van de digitalisering bij de Achterhoekse industrie voor hun rekening neemt.

Fusie

Als digital partner bieden ze diensten op het gebied van strategie, design, technologie en marketing. Het team bestaat uit ruim 35 mensen, over het algemeen jong en hoogopgeleid. Ook zijn er steeds diverse stagemogelijkheden voor studenten.
Begin dit jaar is het bedrijf gefuseerd met het digitale bureau Perplex uit Arnhem. Samen zijn ze in staat om, in een snelgroeiende digitale wereld met steeds complexere uitdagingen, de juiste oplossingen voor klanten te bieden. Dat is van belang, omdat steeds meer bedrijven kiezen voor één bureau dat deze services kan bieden.

Speciaal dankwoord

Bijzonder aan het bezoek was het dankwoord dat het college uitsprak richting oprichter en eigenaar Marco Willemsen. De Winterswijker richtte het bedrijf niet alleen in Varsseveld op en breidde het, samen met zijn mede directieleden, uit tot wat het nu is, maar heeft ook vele jaren bijgedragen aan allerlei projecten in de gemeente. Denk aan de VIV Open Dagen, de Toekomstvisie van Oude IJsselstreek en ideeën voor de ontwikkeling van het Varsseveld Industriepark (het VIP). Ook is hij nauw betrokken bij de startup locatie SmartHub Incubator Industry op het DRU Industriepark in Ulft. Tot slot is hij al jarenlang bestuurslid bij de Varsseveldse Industriële vereniging (VIV).