5 april 2019

College bezoekt Corthogreen

 

Introductie

Het college ging vorige week dinsdag op bezoek bij Corthogreen in Terborg. Het bedrijf is opgericht in 1888 en richt zich op groene giften, relatiegeschenken, seizoenartikelen, souvenirs en zaadmatten en zaadzakjes voor promotiedoeleinden.

Bekendste producten zijn het moestuintje en het zaadpapier. Deze producten worden wereldwijd geëxporteerd naar landen als Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Zuid-Afrika, Qatar en Amerika. Het laatste jaar is Polen daar aan toegevoegd, omdat dat een opkomende markt is.

Corthogreen is een echt familiebedrijf. Ongeveer 25 jaar geleden nam Theo Huntink het bedrijf over. Anno 2019 zit de volgende generatie met Corné en Thomas al in het bedrijf en zet het stappen op het gebied van innovatie. Zo is het partner in de cobotpool van het Civon. Daarin experimenteren studenten van het Graafschap College met een cobot in een bedrijf. Een cobot is een robot die repeterend werk doet en in te zetten is naast een werknemer.

De achtergrond als familiebedrijf komt ook tot uitdrukking in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo werken er middels het bedrijfsonderdeel Hupackso (voor het verpakken en inpakken van de producten) ongeveer 30 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dat met veel succes.

Burgemeester Otwin van Dijk: “In de Achterhoek en zeker in Oude IJsselstreek hebben we parels van bedrijven. Dit is er één van. Mooi om te zien dat de jonge garde met veel enthousiasme en ondernemerszin aan de weg timmert en tegelijkertijd zo maatschappelijk betrokken is”.